zo 10 nov 15:30: Koopvaardijdienst in De Nieuwe Kerk

De jaarlijkse dienst waarin de gevallenen op zee worden herdacht, vindt dit jaar plaats op 10 november. Zoals gewoonlijk vindt deze plaats in de Nieuwe Kerk. De aanvangstijd is 15:30 uur.

In de dienst worden niet alleen de zeevarenden genoemd die in de periode 1939- 1945 het leven hebben gelaten. Naast de tanker de Maassluis, worden ook de scheepsrampen met de vissersschepen Larissa, Catharina Duyvis en Victory gememoreerd alsmede de trawlers Alkmaar en Tzonne.

De herdenking wordt verzorgd door de voorzitter van stichting koopvaardijpersoneel ’40- ’45, de heer Hubert Nijgh. Mocht u het op prijs stellen dat er in zijn toespraak een naam genoemd wordt, dan bent u van harte uitgenodigd om contact op te nemen met dominee Leon Rasser. Zijn telefoonnummer is: 06 22090334.

Voorgangers in de dienst zijn ds. Cees Haasnoot (Nieuwe Kerk), pastor Harald Munch (Engelmunduskerk) en ds. Leon Rasser (protestants Koopvaardijwerk Amsterdam), De organist is Ary Rijke en het Katwijks Christelijk Mannenkoor ‘Jubilate’ verzorgt de muzikale omlijsting.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *